A marketing megjelenési formái

Amikor egy vállalat megkezdi működését, fontos a siker biztosítása a különféle marketingstratégiák bevezetésével. Számos marketingstratégia létezik, akár a sikeres vállalat elindítás elősegítésére , sőt annak sikerességének biztosítására is.

A célközönség megtalálása a legfontosabb, amit egy vállalkozás elindításakor szem előtt kell tartani. Mielőtt egy társaság tovább menne bármilyen marketing tervvel vagy motívummal, fontos, hogy először megbizonyosodjon arról, hogy a vállalat a megfelelő közönséget vonzza be. Blogszerzés és releváns tartalom rendszeres közzététele, amely szintén kapcsolódik a céghez, remek módja egy adott rés vagy kulcsszó forgalmának gyűjtésére. 

Az e-mail marketing egy egyszerű elérési módja a célközönségnek. Nem titok, hogy az e-mail marketing a digitális marketing második leghatékonyabb formája a keresési marketing mellett. Ezért őszintén hátrányos helyzetbe hozza a vállalatokat, akik nem építik be az e-mail marketinget, a marketing tervükbe.  Az e-mail marketing letisztult, továbbá egyszerűen indokolja meg az ügyfeleknek, hogy összegyűjti e-mail címüket. Ez olyan egyszerű, mint egy egyszeri kupon biztosítása, és a jövőben bármilyen e-mail levelezés előfizetése, vagy akár heti hírlevél kézbesítésére szolgálhat. Az e-mail lista összegyűjtése, valamint különféle promóciók, kedvezmények és exkluzív ajánlatok biztosítása az ügyfelek számára nagyszerű módja annak, hogy piacra kerüljön egy kiválasztott csoporton belül, akik már nagyobb valószínűséggel vásárolják meg a terméket, szemben azokkal, akik nem iratkoztak fel a cég e-mail listájára.

A digitális marketing másik egyszerű formája, amelynek népszerűsége növekszik az elmúlt években, a közösségi média marketing. Népszerűsége egyre növekszik, mivel ez az egyik legolcsóbb módja a bevétel ösztönzésére és előmozdítására. A Facebook , Twitter, Instagram és Pinterest egyaránt ingyenes közösségi média weboldalak, amelyeket több ezer cég használ fel, amikor termékeiket vagy szolgáltatásaikat értékesítik. Kisebb összeg kifizetésével könnyedén szponzorált hirdetéseket lehet elhelyezni számos közösségi média webhelyen, például a Facebook-on, így csökkentve a reklámra és a marketingre fordított költségvetést, miközben továbbra is könnyedén növekszik a forgalom.

További marketing megjelenési forma az esemény marketing. Az ügyfelek szeretnek ünnepelni, függetlenül attól, hogy mi az esemény különösképpen. Rendezzen eseményeket és ütemezett elkötelezettségeket az ügyfelek számára, például egy vásárlói elismerési napot, ahol bizonyos kedvezményt kapnak a termékekre vagy szolgáltatásokra, vagy egy ünnepi megtakarítási hetet. Különböző szezonális ajánlatok releváns eseményekkel történő beépítése, a legkönnyebb módja a termékek és szolgáltatások piaci értékesítésének, oly módon, hogy az ügyfelek megértsék és reagáljanak a kezdeményezésre.

A SEO marketing, más néven keresőoptimalizálás az egyik legkönnyebben lefedhető terület, melybe nehéz a bejutás. A valódi keresőmotor-optimalizálási készségek kihasználása és a SEO beépítése egy blog vagy weboldal tartalmába a legjobb módszer a forgalom és az egyedi látogatók ösztönzésére. A keresőmotorok magas rangsorolása a legegyszerűbb módszer a jövedelem, a nézők és az előfizetők passzív gyűjtésére.

Ezeknek a különféle marketing eszközöknek a felhasználása, és tippekkénti beillesztése a marketing tervbe az egyik legjobb módszer a siker növelésére bármelyik társaságnál. Az összes rendelkezésre álló eszköz és forrás előnyeinek kihasználásával a társaság megragadhatja a forgalmat és a vásárlókat.

A SZALAKÓTA Program egyéni, kisközösségi termékkészítőknek, ezermestereknek, alternatív művészeknek stb. nyújt jogi, adóügyi és pénzügyi vállalkozási tanácsadást térítésmentesen, vagy jelképes díjazásért, – a kezdetektől egészen az önálló vállalkozóként való működés szintjéig.

A program elsősorban a következő földrajzi területekről lehet csatlakozni: Nyugat-Dunántúl (Vas megye, Zala megye, Győr-Moson-Sopron megye) Közép-Dunántúl (Fejér megye, Veszprém megye, Komárom-Esztergom megye) Dél-Dunántúl (Somogy megye, Tolna megye, Baranya megye). Természetesen lehetőség van Magyarország más területeiről is jelentkezni, csatlakozni. 

A további részletek felől tájékozódjon a program honlapján: www.szalakota.hu.

Ezen cikk a VELARI Nonprofit Kft. “Termelési és értékesítési hálózat fejlesztése” elnevezésű projekt részeként, – a Széchenyi 2020 – GINOP-5.1.3-16 projekt keretében az EU és Magyarország Kormánya támogatásával valósult meg.  

(X)
Széchenyi 2020 ESZA